Kategorier
Annorstädes

Taxinge (tårt-)slott

Bror, denLånge och jag gjorde en utflykt till Taxinge-Näsby, mest för att fika och att ha något att göra denna onsdag. Slottet ligger c:a 6 mil söder om Stockholm. Man kör E4:an till Södertälje, viker där av mot Göteborg på E20 och kör en bit till.

Det är roligt att det går bra för bra ställen, men det är inte så kul när kön sträcker sig utanför huset.

Taxinge slott

Väl framme så ser en del ut att få panik – hur många tallrikar? Ska du ha en till?

Gimme...

Visst, det är kanske inte lätt att välja. Jag vet inte riktigt om det är bra eller dåligt, men visst påminner upplägget en aning om stora matsalen på finlandsfärjorna…? Urvalet känns helt ok. Möjligen skulle man vilja ha ett mer förutsägbart system, med tanke på pris menar jag. Totalkostnaden är svår att uppskatta.

Cakes

Så, till slut är köandet över och man kan stiga ut på slottets bakgård, med en fin utsikt över Mälaren. Många sittplatser och bra möbler.

Så här såg det ut ”före”. Budapest, marängbakelse med cognacsgrädde, frukttårta (jordgubb, hallon, björnbär), citron/kokoskaka doppad i choklad. Två kaffe. 180 kr, om jag minns rätt.
The

Och så här ”efter”.

The

Slutsats: bra och väl värt en utflykt. Speciellt vid bra väder och utesittning. Bra tårtor utan att vara i den högsta divisionen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s