Kategorier
Annorstädes

En liten smula på landet, Sundsta säteri

En liten smula finns inte längre. Eller, rättare sagt, smulan har flyttat ut på riktiga landet. Sundsta säteri ligger c:a 10 kilometer väster om Norrtälje. Vi Uppsalabor tjänar alltså möjligen på denna flytt.

Gamla fiket inne i Norrtälje var länge en absolut favorit, kanske det allra bästa fiket i denna del av landet. Nya smulan är mer restaurang än konditori.

En liten smula på Sundsta Säteri Den uppmärksamme ser att det står en golfbil parkerad utanför. Man kör genom en golfbana på vägen hit. Vid besöket på påskafton var samtliga kunder klädda i golfkläder. Bra eller dåligt?

En liten smula på Sundsta Säteri Kärringar måste lämna transportfordon utanför.

Inne i huset finns en stor matsal och mitt i står ett fikabord. Utbudet jämfört med gamla fiket i Norrtälje är mindre.

En liten smula på Sundsta Säteri

Testet inleddes på tårtbit. ”Vanligt” kaffe serveras i presskanna – utmärkt! Det är en detalj som visar att man är seriös även med bryggkaffe.

En liten smula på Sundsta Säteri Det är faktiskt den officiella tårtan för efterfesten på Nobelfesten, bestående av mjuk chokladbotten, havtorns-pannacotta, kråkbärsgelé och kråkbärsmousse på färskost. Den är betydligt lättare än man kan tro, söt, och helt enkelt god.

En liten smula på Sundsta Säteri En fikatestares liv är inte enkelt – man får pressa sig. Efter tårta intas en mycket, mycket liten dammsugare och en liten kaka. Inga anmärkningar alls utan så bra som man kan förvänta sig.

Det är roligt att smulan breddat sig och serverar mat med samma ambition som de var kända för när det gäller fika. Man behöver ibland gå vidare och hitta nya utmaningar.

Saknar man inte fiket då? Jo.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s