Kategorier
Uppsalatrakten

Ängslyckans café

Ängslyckans café
Entrén till Ängslyckans café.

Det är möjligen svårplacerat som ställe, Ängslyckan. Man är bageri, café, konstutställning, honungsproducent och plats för fågelskådare, allt på en gång.

Vid besök hade Karin bakat Upplandskubb vilket kan fungera som ett slags kvalitetsmått – kubb kokas minst fyra timmar och ger alltså ganska lågt utbyte från en omfattande arbetsinsats. Man är alltså rätt ambitiös om man bakar kubb.
Ängslyckans café

Det ska sägas att vi endast gjort ett besök och att det då kan vara svårt att ge en helt rättvis bild av ett ställe. Vi upplevde i alla fall att man är bättre på bröd, jämfört med det söta. Upplandskubben var också bra. Fikautbudet var lagom, med några kakor, vetebröd och en bärpaj. Extra plus för att man kan betala med kort (iZettle faktiskt…). De flesta ställen så här lantligt har sällan annat än kontantbetalning.

Ängslyckans café

Det finns ett antal olika sittningar att välja på. Man kan sitta på trädäck, på en liten utsiktsplatå, på taket eller i trädgården. För de minsta gästerna finns kanin och sandlåda, gungor och studsmatta.

Ängslyckans café
Sittningen erbjuder utsikt över fält mot Vendelsjön. Det är ett mycket lantligt läge i norra Uppland, c:a 40 km rakt norrut längs E4:an.

Ängslyckans café
Kikare på takaltan. Man har sett 198 fågelarter från gården.

Test gjordes på smörgås och bulle/kakor. Helt ok, där smörgåsen var den bättre av de två. Detta är ett ställe som skulle vinna på en annan slags lösning för kaffet. Sitter man på taket vill man inte gå ner för en påtår – en kanna eller liten termos vore lämpligare. Man bör heller inte bjuda på kardemummakaffe…

Ängslyckans café
Surdeg med lax och pepparrot. Kardemummabulle i bakgrunden.

Det är en bra bit från Uppsala men går smärtfritt längs E4:an. Det är lantligt, hembakt och i en trakt som saknar just sådana här initiativ.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s