Kategorier
Annorstädes

Café tant Gredelin, Enköping

Man blir inte riktigt klok på Enköping. Gatorna är som en labyrint i centrum. Staden ligger vid vatten men hamnen och vattnet är snudd på omöjligt att se eller hitta (tips: leta bakom ett gammalt industriområde). De har en knepig slogan, ”Sveriges närmaste stad”. Tågstationen ligger utanför själva centrum, inte ens i närheten. Motorvägarna runt staden ger intryck av en massiv stad, men det bor 38223 personer där enligt kommunens webbplats. Staden har en större än vanligt blandning av byggnader – gammal och nytt, fult och snyggt. Man blandar rondeller med trafikljus, ringled med trafik på gågator. Pyttipanna.
Skylt
Man får intrycket av att det finns förhållandevis mycket restauranger där. Kanske beror det på den kompakta kärnan i centrum. Café tant Gredelin ligger också mycket centralt, i ett mycket gammalt hus, på Sandgatan 29.
Sandgatan

Caféet startade under våren 2006 och det märks att de är nya i branschen. Inte alls i en negativ mening, utan genom en oförstörd entusiasm och energi. Hoppas det inte mattas av.

Utbudet är bra, självklart bakat lokalt.
Utbud

På sommaren sitter man mycket bra på innergården, skyddad och helt omgiven av gamla väggar. Det är en bra sittning.
Utesittning

Det är mycket trevligt att de serverar bryggkaffet i kanna – man har omedelbar tillgång till påtår (och tretår, med deras storlek på kannan).
Kaffe

Dagens val, på rekommendation, var en luftig rabarberpaj, med inslag av riven mandelmassa. Den kom lätt, lätt uppvärmd och med gammaldags vaniljsås till. Mycket ambitiöst.
Rabarberpaj

Detta är lätt bästa caféet i Enköping, även om där finns ett par andra intressanta ställen till (dock mer i K-märkts smak, om ni fattar). Som ‘Arne’ sa, jag kommer tillbaka.
Cheesecake

9 svar på ”Café tant Gredelin, Enköping”

Aaaaah! Den där pajbiten med vanlijsås ser MördandE god ut!! vad ska jag hitta på för ursäkt för att kunna ta mig förbi Enköping under nästa Sverige-resa??
*drägel*

Så trevligt du skriver! Jag trodde inte det var sant att den där gamla längan på Sandgatan fanns kvar – jag är uppvuxen i Enköping och undrade alltid varför det där gamla huset inte revs! Golven lutar och väggarna är sneda… Men tant Gredelin ska jag gå till nästa gång jag är i stan! Tack för det! 🙂

Hej. Såg att du vart till Härkeberga Lillbod o fikat. Ville bara tipsa om ett annat mysigt ställe alldeles i närheten. Norrgården som ligger ett stenkast därifrån. Du kan gå in på deras hemsida: http://www.harkeberga.se för att läsa lite om det samt se öppettider.

=)

Jag känner till Norrgården – men har endast köpt saker (mjöl och saft) i deras bod.

Det ser ut som att de utökat caféverksamheten, men att det endast är på beställning (i alla fall nu i lågsäsong). Låt oss hoppas på stadiga öppettider till sommaren.

Svara

Först måste jag berömma vaniljsåsen, skulle enbart kunna beställa den och dricka! Vill däremot tjata tillbaka på de negativa intrycken som trådskaparen skaffat sig om vår stad. Centrum är uppbyggt enligt ett rutnät, precis som större delen av alla svenska städer. Så hur det kan vara en labyrint förstår jag inte, du måste ha fel på lokalsinnet. Pröva att gå runt i gamla Stan i stockholm, det är bra mycket mer labyrint. Visst hamnen ligger lite dold men det bra skyltat överallt och vattnet är inte svårt att se om man är på rätt sida stan. Kolla upp slogan på nätet så förstår du, är inte knepig för fem öre. Enköping ligger mitt imellan stockholm och Västerås, därför har vi en stor motorväg utanför, tror du alla städer med motorväg i Sverige är metropoler? Vi har för övrigt endast 2 trafikljusen, resten är rondeller. Nu är det iofs 5 år sedan denna artikel är skriven, men ändå…

My friend and I went to Cafe Tant Gredelin for lunch today and the service we received was RUDE and VERY UNWELCOMING. We arrived at 13: 30 for lunch and had to wait for 20 minutes to be served. When we finally got attended to , the staff member very rudely just replied that the girls in the kitchen were just to tired and therefore were not serving lunch anymore today. Not even an apology for not serving the lunch. ….

Verkligen besviken efter besöket igår. Kom dit med en vännina att äta lunch tillsammans vid 13.30. Väntade 20 min medan servitrisen tog en våffelbeställning! Fick ett bärskt svar att köket var nu stängt då personalen hade haft mycket att göra och var trötta. Inget trevligt bemöttande alls…..tyvärr Tant Gredelin, har ni förlorat en trogen kund!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s