Kategorier
Annorstädes

Nykvarns hantverksby

Jag måste erkänna, att även om visst hantverk kan vara intressant så är ofta behållningen av mina besök i hantverksbyar den kulinariska. Hantverkare och vissa kulturarbetare vet värdet av bra mat/fika. Jag fick igen samma känsla hos Nykvarns hantverksby. Byn ligger c:a 15 kilometer väster om Enköping längs E18.

Bygatan, med bro över Sagån.
Nykvarn bro

Byn har ett fall för den gamla kvarnen, hantverksbodar och galleri. Samt en restaurang (trevlig) och en kaffestuga.
Kaffestugan

Jag har inte riktigt samlat in tillräckligt med data, men fikat är godkänt på en typisk svensk fikaskala. Egen chokladkaka med färska hallon (just i säsong) förstärkt av hallonläsk (redundant, som vi säger i datorbranschen). Bra, men det var också enda acceptabla valet denna dag.
Hallon

Sittningen är ok, fast lite väl mycket grönt skymmer utsiken över fallet. Plastmöblerna hör inte riktigt heller hemma i en sådan genuin hantverksby – var finns snickaren i byn? Det är lite resande tivolikänsla över parasollerna och de plastiga stolarna.
Utesittning

Slutsats just nu: man kan, fast man borde kunna så mycket bättre. Se bara bilden på den gulliga kaffestugan ovan. Efter ett tag så slår det mig att de har en svensk flagga och en GB-flagga…! Till och med soptunnan är sponsrad. Jag föreslår att man säger upp sitt avtal med GB om man nu är tvungen att skylta såhär. Så speciell är inte glassen. Jag kan personligen betala för en neutral soptunna om så behövs.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s