Kategorier
Annorstädes

Djursten 2007

Not: caféet på Djursten finns inte längre.

Så var det dags att kolla att gamla inlägg fortfarande stämmer med verkligheten. Inte nog med att man måste fika på många ställen och dokumentera allt – man behöver självklart göra om det hela varje säsong (eller oftare).

Bilparkeringen

Om det är riktigt bra väder är en utflykt till Gräsö i norra Uppland trevligt. För att man ska stå ut med resan så bör man åka bra, dvs Audi. Från Uppsala räknat, man åker 80 kilometer nordöst, riktning Öregrund, tar bilfärjan över till Gräsö och åker en liten bit till norrut på ön. Man parkerar Audin på Djurstens skogsparkering. Den uppmärksamme kan notera att jag försöker få Audi att sponsra mina utflykter…

Redan P-skylten säger något om stället – hemgjord, i viss stil.
Hemgjort

Efter parkeringen ska man gå till fots. Jag såg till och med någon som tagit av sig sina inlines här!
Endast till fots

Efter kanske 100 meter når man fram till fyrmästarvillan, som är kaféet alltså.
Ingång

För att konstanthålla viktiga försöksparametrar från 2006, så fikade jag på samma plats och med så liknande fikabröd som möjligt. Sittning i skugga är nog alltid att föredra?
Skuggsittning

Grabbarna som bakar och sköter verksamheten verkar seriösa och ger ovanligt bra service. Alla smörgåsar görs på beställning – utmärkt så. Utbudet sötsaker är något begränsat men duger. Det är mest rustika bitar av olika slag. Förra årets goda läskutbud såg däremot inte lika bra ut längre.
�gg och kaviar

Utsikten är närmast löjligt bra, speciellt om man gillar solen ute på helikopterplattan.
Helikopterplattan

Som sagt, vid bra väder är det helt klart värt en utflykt. Prisvärt? Jovisst, men det blir aningen konstigt att bedöma det; resan kostar runt 200 kronor enbart för bensinen. Det gäller att bada lite också för att få ut hela insatsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s