Kategorier
Annorstädes

Rånäs slott

slottets egen hemsida kan man läsa mer om slottet självt. Det står inget alls på deras webbplats om att de har sommarcafé. Jag antar att de kanske inte vill ha dit så många fikagäster, eftersom de egentligen är ett hotell? Det borde dock vara ett helt riskfritt erbjudande med tanke på att läget är mitt i skogen i Roslagen. Det är inte på vägen till någonstans egentligen.
Så här ser det ut när man vandrar från bilparkeringen mot slottet. Huset är lagom imponerande, inte ett sagoslott. Man undrar varför det ligger ett slott här, mitt i ingenstans.
Mot slottet

Insidan är desto mer imponerande, speciellt taket.
Ok tak

Vi betalade ynka 35 kronor för en fikabuffé. Kan det verkligen stämma undrar man? Det var pinfärska kanelbullar (aningen överdoserat på kanel möjligen, men mycket bra annars) och lite kakor. Utbudet av te mer än ok. Vågar vi gissa att kakorna var av köpt sort – inte imponerande eller passande. Var de bakade på plats så finns det anledning att se över lagringen.
Fikakorg

Utsikten och sittningen under bra solskydd är fin.
Utesittning

Vattnet heter Skedviken. Så bra en sittning blir helt enkelt.
Utsikten

Slusats: Rånäs är en trevlig utflykt om man befinner sig på vägen mellan Uppsala och Norrtälje. Prisvärt och fin-fin sittning. Kan man hålla sig till Uppsala eller Norrtälje så finns bättre fika om man är känslig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s