Kategorier
Uppsalatrakten

Ulva kvarn

Ulva är en hantverksby strax norr om Uppsala, längs med E4:an. Ulva kvarn består av kvarnhuset samt ett antal fristående byggnader.
Ulva kvarn

I ett aningen slitet rött hus kan man fika. Det finns en ganska stor uteplats på framsidan. Stilen är mycket avslappnad och informell – kanske lite väl mycket. Det vore på sin plats att byta ut tygtaket och skruva till stolarna en aning. Stilen är dock en del av charmen.
Utesittning

Merparten av utbudet är bakat på plats – mycket imponerande. Det mesta är i en traditionell stil, som ju passar bra i en hantverksby. Det är grovhugget, aldrig något finlir. Bra så.

Om man pallar så är en brunch-kombo en möjlighet – att börja med en hemgjord smörgås och följa upp med en bit paj. Det kräver dock en viss aptit då både smörgåsarna och pajerna är rätt grabbiga. Vi rekommenderar smörgåsen med stekt ägg; kokt ägg med ansjovis om man är bakis.
Egg sandwich

Anledningen till att vi dyker upp här mycket ofta är blåbärspajen. Den är ofta tillgänglig (med vissa avbrott för rabarber och jordgubbar, i säsong) och är gedigen. Många pajer är åt smulpajshållet.
Ulva


På vintern sitter man så klart inne. Stället är dragigt, har en förskräcklig ytterdörr som står lika mycket öppen som stängd då gäster hela tiden kommer och går. Sitter man vid ett värmeelement så stekts man på elementsidan och fryser på dörrsidan… inget egentligt stort problem, men opraktiskt. Man kan sitta en trappa upp om man vill undvika detta.

Alltså: billigt och hemlagat. Genuint. Personalen är alltid bra, personlig och igenkännande. Prisvärt. Förskräckligt med getingar på sensommaren men så är det ju på många ställen, speciellt i år. Det är trevligt nog för att motorcycklister och landroverfantaster regelbundet ska träffas här ute. Stället är ett av de närmaste utflyktmålen från Uppsala. Med bil är man där på 10 minuter.
Hero brunch

Ett svar på ”Ulva kvarn”

Moas fik på Ulva är världens bästa! Miljön är unik, det känns som om man är så långt hemifrån. Jag blir alltid överraskad när jag kom hem därifrån, det känns som om jag varit iväg så långt bort och varit borta så länge.
Och ALLTID fräscht kaffe, underbart fikabröd (Kinas kakor!), mackor (räkmackorna!). Supertrevlig personal, givetvis den toppenfina personalen!
Numera toa med varmvatten. Men, som sagt, på vintern får man ha fårskinnspälsen på.
Härligt att sitta ute efter fikväggen tidigt på våren och ta sig en kopp. Där får man första fräknarna.
Åk dit!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s